Presentació de ponències i tallers

Presentació de ponències i tallers per les 3es Jornades

Podeu descarregar-vos aquesta mateixa pàgina en PDF: Presentació de ponències i tallers 3es Jornades AP.

Què són les 3es Jornades d’Amors Plurals?

Amors Plurals som un col·lectiu nascut per fer activisme per fomentar la consciència política i ètica en el procés de repensar els afectes, l’amor, i les relacions en general.

Tenim un blog (amorsplurals.cat) on hi publiquem traduccions al català i articles propis sobre poliamor, anarquisme relacional i en general sobre temàtiques relacionades amb les no-monogàmies, organitzem activitats durant l’any i participem en xerrades, taules rodones o mitjans de comunicació on se’ns hi convidi, sempre que siguin espais on se’ns permeti expressar-nos en català.

Els nostres eixos principals de treball són:

  • Crear, qüestionar i divulgar discurs sobre les no-monogàmies més enllà dels nostres propis espais.
  • Defensar el català i promoure’n l’ús, especialment al tractar-se d’una temàtica marginal.

Tanmateix la nostra base ideològica és més extensa i inclou altres principis. Els podreu trobar de manera detallada aquí.

Les Jornades d’Amors Plurals són un esdeveniment obert que celebrem anualment: un cap de setmana de xerrades i activitats de temàtica de l’entorn de les no-monogàmies. Des d’Amors Plurals facilitem l’espai i la logística de l’esdeveniment i –tot i que participem d’algunes activitats– majoritàriament el contingut de les xerrades i tallers és donat per activistes de l’entorn de les no-monogàmies. Si estàs interessada en col·laborar-hi, aquest document pot servir-te de guia.

Guia per presentar ponències i tallers

Criteris per la selecció de propostes

Llengua

  • Es poden fer les activitats en castellà, però per tal de prioritzar les que es facin en català hem establert una quota màxima d’activitats en castellà d’un 20%.
  • En qualsevol cas, és imprescindible que totes les ponents entenguin bé el català.

Temàtica

Xerrades d’introducció

A primera hora de dissabte i diumenge volem oferir una xerrada destinada a aquelles persones que no estiguin gaire familiaritzades amb els conceptes que envolten les no-monogàmies, com per exemple, què són les diferents variants de poliamor, l’anarquisme relacional i quins orígens tenen, desmuntar mites de l’amor romàntic, la situació actual pel que fa a col·lectius i activitats, recomanacions de lectures i d’altres recursos… . De fet, pot tractar-se de la mateixa xerrada pels dos dies, sense cap problema.

Xerrades i tallers

Els criteris per les xerrades són:

  • Que tingui una relació evident amb les no-monogàmies.
  • Varietat: intentarem no repetir temàtiques.
    • Si pots tractar diferents temàtiques, pots fer-nos-en una llista o bé consultar-nos-ho per veure quines tenim cobertes i quines no.
  • Interseccionalitats: les jornades són un espai de divulgació molt potent i volem que això serveixi de plataforma per persones i col·lectius que puguin parlar des de dins sobre com impacta als seus moviments i discursos l’intersecció amb les no-monogàmies. Com a exemples (però no limitat a):
    • Capacitisme (diversitat funcional i neurodivergències).
    • Gènere.
    • Feminisme.
    • Treball sexual.
    • Gordofòbia i cossos no-normatius.
    • Poder adult.
    • Asexualitats i arromanticismes.
    • Racisme, xenofòbia, colonialisme.
    • Orientacions sexuals (plurisexualitats, homosexualitat…).
    • Classisme i pobresa.

Pel que fa als tallers, ens agrada que hi hagi varietat d’opcions: a més de tallers que tinguin una relació directa amb les no-monogàmies, ens sembla interessant oferir tallers com podria ser de ballar, de massatges, un concert, meditació… ja que les xerrades solen ser molt teòriques i aquests espais per relaxar-se i descomprimir també són necessaris.

Afinitat política

Que vulguem ser un altaveu de la diversitat no vol dir que acceptem qualsevol tipus de discurs pel sol fet de ser diferent, ben al contrari: Amors Plurals té una raó de ser principalment política.

Si bé no cal compartir completament la nostra ideologia, sí que és imprescindible llegir-se els apartats Bases fundacionals i Ideologia que trobareu aquí per tal que pugueu valorar si les persones que proposeu l’activitat, la temàtica i la forma d’enfocar-la encaixen amb la nostra línia o no.

Experiència prèvia

Les Jornades han despertat molta expectativa i interès, molta gent viatja i s’allotja a Barcelona per assistir-hi, i a moltes de les xerrades hi haurà entre 150 o 200 assistents. Això no vol dir que només les persones amb renom puguin aparèixer a la programació, de fet, ben al contrari: les jornades ja han sigut una plataforma per persones amb poca experiència davant del públic (però amb discursos molt interessants).

Ara, a més, durant l’any estem convidant a persones externes a fer xerrades amb nosaltres, i per tant, existeix la possibilitat que puguem proposar la vostra activitat abans de les jornades per treballar-la primer en petit format.

Si la proposta encaixa, parlem-ne i busquem plegades la manera de fer-ho realitat (límits en l’aforament, acompanyament d’algú amb experiència, edicions prèvies de l’activitat, assessorament en el format, ajustar la durada… segur que trobem la manera!)

Durada de les activitats

Es repetirà el mateix horari dissabte i diumenge. Hi ha 4 franges per les activitats:

  • De 10 a 11:30 (1,5 hores)
  • De 12:00 a 14:00
  • De 16:00 a 17:30
  • De 18:00 a 20:00

Com farem la selecció?

És molt important per nosaltres subratllar que, per molt desagradable que pugui ser la tasca, segurament ens veurem obligades a descartar alguna proposta pels motius que sigui, cosa de per sí prou difícil tenint en compte que darrera d’aquella proposta hi ha una feina per presentar-la i una intenció d’aportar contingut a les Jornades.

Per això demanem que si us decidiu a enviar-nos la vostra proposta, sigui assumint la possible negativa i que, si això passés, en cap cas seria perquè menystinguem la vostra feina i bona intenció, ans al contrari, ho valorem i agraïm moltíssim.

El procés serà el següent:

  • Respondrem per acabar de recollir la informació que pugui mancar-nos.
  • Mirarem de quedar en persona, o sinó per videoconferència, per conèixer a totes les persones que portarien l’activitat.
  • En assemblea valorarem les propostes.
  • En cas de rebutjar-se, així ho comunicarem. I en cas d’acceptar-se, s’avisarà i seguirem amb el procés de preparar-la, confirmar franja horària, etc.

Com presento la proposta?

Omple el formulari que trobaràs aquí i, així que puguem fer-hi un cop d’ull, et respondrem per correu electrònic.