48 Hores Còmplices (Opencon Catalonia 2015)

Meme OpenCon 2015 "No pateixis, l'any que ve tornarà l'OpenCon"Original de David Mallofre, el 3 de juny de 2015.

Avui és dimarts 3 de juny. El cap de setmana passat va ser la festa major d’estiu del moviment poliamorós a nivell internacional. Aquesta celebració es diu OpenCon Catalonia, i tot i haver fet només quatre anys, ja el sentim major d’edat.

Érem una seixantena llarga de persones, dues cases rurals fusionades i moltes (moltes) ganes de tornar a veure gent que estimem però també molta curiositat per conèixer gent nova i per desvirtualitzar-nos d’una vegada.

Els OpenCons són sempre una farra intel·lectual, vivencial i amorosa inoblidable. Creieu-me que no ho dic perquè sí. Però aquesta vegada ens hem passat: la química entre la gent va fer efecte reactiu des del minut 1, quan encara teníem com a mínim 48 hores per endavant. 48 hores plenes de tallers, de diàlegs sincers, de qüestionar-nos un i altre cop prejudicis i creences enquistades. 48 hores de pell, de molta pell. 48 hores d’ajudar-nos mútuament: a esmolar eines per seguir podent fer camí per la selva, a entendre quins són els nostres privilegis, a travessar barreres culturals. 48 hores de mirades còmplices, de ments còmplices, de cors còmplices, de cossos còmplices.

Hem nedat sota un sol regalat, hem parlat de comunicació no violenta, hem menjat molt junts, hem acollit la gent nova, hem perdut el cap, les claus de la Chris i un jersei valencià, hem creat una xarxa d’activistes, parlat de maternitat, hem ballat i ens hem barallat (jugant), ens hem etiquetat i desetiquetat, hem esquerdat normativitats (mentre esperem reforços per cardar enlaire tots els murs), hem après gramàtica del llenguatge del flirteig i mots del llenguatge de les oprimides i oprimits, ens hem besat mirant a fons dins els ulls. Ens hem mossegat ànimes i esquenes. Hem compartit. Molt, hem compartit.

Tothom érem conscients que ara tocarien uns dies de ressaca emocional, de trobar-nos faltar, de sentir-se estranyes fora de la bombolla. Però aquest desassossec paga i molt, la pena: tenim el sarró ple d’idees, coneixements, amor i amistat.

Aguantarem fins l’OpenCon 2016 sense problemes. Entre altres coses aguantarem perquè durant la travessa del desert, sabem que comptem amb un mapa detallat ple d’oasis on hi serveixen polibirres i on la Mercè ens llegeix llibres en veu alta.

1 comment

  • Vicent

    Ha estat un cap de setmana inoblidable! Moltisimes gràcies als organitzadors i als participants.
    Com nouvingut, tant a l´opencon com a la desvirtualització poliamorosa, no podia tindre millor primera experiencia. El meu cor es vostre per sempre (espere que açò no sone massa monógam xD)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *