Recursos sobre poliamor en català

Si coneixeu cap enllaç que no haguem inclòs, ens els podeu fer arribar a amorsplurals@gmail.com. Gràcies!

Per evitar que aquest llistat es converteixi en un monogràfic de la CCMA i per estalviar-nos una feina que al cap i a la fi és força redundant, als següents llistats hi trobareu les aparicions a la CCMA fins al 2017. Les més recents, les trobareu buscant “poliamor” al seu propi buscador. Enllaç directe als resultats: http://www.ccma.cat/cercador/?items_pagina=15&profile=portalunic&text=poliamor

Televisió

(06/06/2017) Maneres de viure l’amor, al programa “La gent normal”.

(05/07/2016) Poliamor: es pot estimar a més d’una parella? a Els Matins de TV3.

(18/9/2013) Poliamor a Els Matins de TV3, amb Brigitte Vasallo de convidada.

(28/12/2010) Poliamor a Cada Casa és un Món, a XipTV. Nota: necessita Flash Player instal·lat al navegador.

(22/9/2008) Fragment de Compartir l’amor, a Entrelínies de TV3.

Ràdio

(21/1/2018) III Jornades d’Amors Plurals, a Asamblea de Majaras de Ràdio Contrabanda.

Entrevista a la Cristina i el Pere per presentar com seràn la 3a edició de les Jornades i en què consisteix una mica tot plegat.

(3/12/2016) En viu des de les II Jornades d’Amors Plurals, a Asamblea de Majaras de Ràdio Contrabanda.

A banda d’entrevistar la Laura i el David, que expliquen què son les Jornades, van fer una ronda d’entrevistes a altres ponents, talleristes i participants, concretament: Roma i Lucas d’Amores desmadejados (Albacete), l’Ignasi Puig Rodas i Miguel Vagalume de Golfxs con principios, així com la Noemi i l’Antonio de La Cinètika.

(19/6/2016) Poliamor i relacions no-monogàmiques, a Asamblea de Majaras de Ràdio Contrabanda.

Entrevisten la Gemma i el Francesc com a participants de Poliamor Catalunya, es parla del llibre En defensa d’Afrodita, d’Amors Plurals…

(15/2/2016) Jornada antiromàntica a Ca la Mera, a Radioaktiva

Col·loqui a la jornada antiromàntica celebrada a l’ateneu Ca la Mera d’Ontinyent, on es va parlar sobre la concepció de l’amor i les relacions trencant amb l’ordre cultural establert; des del poliamor i l’anarquia relacional.
Participen: Amors Plurals, Brot Bord, Bolleres de Poble i Merudes Ontinyent.

(29/11/2015) Gestionar el poliamor en la societat en què vivim és molt difícil, al programa El suplement de Catalunya Ràdio, per Ricard Ustrell.

“Hem descobert què és el poliamor, o sigui, tenir diverses relacions sentimentals simultàniament acceptades per totes les parts. N’hem parlat amb Mercè Badia, Pau Masats i Pere Picornell, membres del col·lectiu Amors Plurals, i amb Ignasi Puig Rodas, terapeuta especialitzat en sexualitats alternatives i relacions de parella no convencionals.”

(26/6/2015) Tu, jo, tothom (Les relacions poliamoroses), al programa Mil i una nits de Catalunya Ràdio, per Maria de la Pau Janer.

“El poliamor consisteix a establir vincles afectius i sexuals amb diverses persones alhora amb el ple consentiment de totes les persones implicades. Aquesta és la teoria, però com es porta això a la pràctica?
Ho debatem amb la sexòloga Núria Jorba, l’escriptora Roser Amills, la periodista Marta Molas i l’actor i director porno Conrad Son.”

(26/5/2014) Vos estim a tots igual (el poliamor), al programa Mil i una nits de Catalunya Ràdio, per Maria de la Pau Janer.

“El poliamor no és poligàmia, no és ser “swinger” ni és tenir una parella oberta.
El poliamor és estimar, tenir relacions sexuals i establir vincles afectius estables amb més d’una persona i amb el coneixement i consentiment de totes les persones implicades. Amb honestedat i amb màxima comunicació.
Avui expliquem com és aquesta “forma d’organització sentimental” amb David Mallofré, activista del col·lectiu poliamorós de Catalunya, la psicòloga i sexòloga Helena Àngel, el testimoni d’en Michele i de la Maria, que viuen diferents realitats poliamoroses, i els nostres col·laboradors habituals Adolf Tobeña i Roser Amills.”

(9/4/2014) Debat: el poliamor al programa Bits de Ràdio d’Onda Cero Catalunya, amb Carles Lamelo.

(24/9/2013) El poliamor amb Brigitte Vasallo, al programa Matí a 4 bandes de RTVE.

“Carme Sànchez i el poliamor amb BRIGITTE VASALLO, activista de les relacions sexo-afectives alternatives. Amb la Gemma Torelló vins i caves catalans i amb Anna R. Alós parlem dels arrossos. Acabem amb el Pipo Serrano i la realitat paral·lela.”

(11/1/2013) Parelles obertes, al programa El Mirall de Catalunya Ràdio.

“Heu decidit amb la vostra parella que teniu via lliure per tenir altres relacions? Ho tireu endavant? Compartiu espais per poder fer-ho o, per contra, heu pactat no saber-ho? Vau començar com a parella oberta o això ha estat una alternativa a una parella que necessitava una empenta? Ho vau provar i no us va funcionar? De tot plegat en parlem amb el terapeuta sexual Pere Font, Director de l’Institut de la Sexualitat i la Parella; amb en Jordi, responsable de la Masia, el club “swinger” de la Catalunya central; amb l’Antoni, que amb la seva parella, visita clubs d’intercanvi de parelles, amb en David, qui participa a Poliamor Catalunya, i amb tots els que d’una manera o altra teniu una parella oberta i ens ho vulgueu explicar.”

(20/1/2010) El Poliamor, al programa L’ofici de viure de Catalunya Ràdio.

(11/6/2008) El Poliamor, a El Matí de Catalunya Ràdio.

Hi fan la ressenya del llibre Las Virtudes del Poliamor.

(8/6/2008) El Poliamor a El Georeportatge, de Catalunya Ràdio.

Premsa escrita i blogs

(6/3/2016) monosexisme i monogàmia (intervenció en la taula rodona de les primeres jornades d’amors plurals), per Natàlia Climent al blog Fem Enrenou!

(16/12/2015) L’amor després de l’amor, a El Periódico.

(21/2/2014) L’amor lliure en la experiència personal i el seu paper en la lluita de classes, a Pikara Magazine

(9/6/2014) Poliamor: estimar en xarxa des de la confiança i la sinceritat, a l’Ara Balears.

(9/6/2014) Manuals per a interessats a gestionar relacions obertes, a l’Ara Balears.

(27/10/2013) Poliamor: adéu al domini i l’exclusivitat, al diari Ara.

Versió impresa en PDF.

(16/8/2013) Es pot estimar més d’una persona alhora? al diari Ara.

(7/8/2012) “Cada cop hi ha més gent que reconeix que la monogamia no li funciona”, a El bloc de l’Aitor Blanc.

(13/6/2012) Replantejant el model dominant de relacions sentimentals i sexuals, a Directa.

(9/6/2009) Poliamor: què és i què no és, per Laia Vidal a Racó Català.

Viquipèdia

Poliamor

Anarquia Relacional

Llibres

En defensa d’Afrodita, contra la cultura de la monogàmia (diverses autores).

Diverses publicacions obertes a Brot Bord.