2es Jornades d’Amors Plurals

El 2, 3 i 4 de desembre celebrem la 2a edició de les Jornades.

Aquest any hem ampliat l’horari i celebrarem tot un cap de setmana de tallers, xerrades, debats, música, riures i experiències.

Ja tenim l’horari provisional de les activitats! Pot ser que se n’acabin afegint més des d’ara fins a l’inici de les jornades.

Recordeu que l’aforament és limitat per a cada activitat. Les admissions seran per estricte ordre d’arribada. Quan la sala hagi arribat al nombre màxim de participants es tancarà i no s’admetran més participants.

Programa 2es Jornades Amors Plurals

Per tenir informació actualitzada, segueix l’esdeveniment a Facebook o el nostre compte a Twitter.

Descripció de les activitats

Cinefòrum

Projecció de diversos curts relacionats amb les no-monogàmies i posterior debat.

Novells i veteranes

Espai on diverses persones amb experiència en les no-monogàmies compartiran els seus testimonis i les nouvingudes podran exposar totes les qüestions relacionades.

Consciència corporal

Taller vivencial on oferirem un espai per connectar-nos amb les sensacions del propi cos i la nostra mirada cap a ell i on també proposarem una reflexió pràctica sobre l’importància dels missatges corporals en les relacions interpersonals.

Rizomas y noctilucas: un apropament a l’anarquia relacional

Amores desmadejados (Albacete) ens presenten una taula rodona i col·loqui sobre Anarquia Relacional: una aproximació per tractar de desmuntar les jerarquies en les nostres relacions.

Sobreviure (o no) en una relació Mono-Poli

Enamorar-se d’una persona poliamorosa sent una persona monògama (i viceversa) implica un creixement personal per ambdues parts, un plus de feina que totes les implicades han d’estar disposades a dur a terme.
Mitjançant les experiències de dues persones que han estat a cadascun dels dos costats de la equació s’abordarà i es debatrà sobre les problemàtiques i entrebancs que apareixen en una relació d’aquestes característiques.

Ni la monogàmia ni el poliamor salvaran la nostra relació

No hi ha cap model de relació ideal, al principi tot és molt bonic i ideal però tard o d’hora algú es desenamora o s’enamora d’algú altre, o algú fa un primer retret o es tira un primer pet… i llavors sorgeixen conflictes, problemàtiques, violències… que tenen molt a veure amb la cultura de la monogàmia en la què vivim i que calen gestionar, treballar.. i superar! En aquesta taller intentarem compartir idees i estratègies (tan a nivell personal com col·lectiu i polític) per superar totes aquestes problemàtiques que ens trobem en les nostres relacions afectivo-sexuals, tan si son obertes com tancades.

Relacions poliamoroses i orientació de gènere. Com es relacionen?

Dins del poliamor és fàcil que ens trobem estimant a persones de diferents gèneres directa o indirectament. Què ens diu això de la nostra orientació sexual? Debatrem les diferents postures que es poden generar quan poliamor i orientació sexual es troben.

Les no-monogàmies com a lluites feministes anticapitalistes. Activismes públics i activismes íntims.

Taula rodona i debat entre 4 persones vinculades a la política i l’activisme i posterior ronda d’intervencions del públic.

Amors “lliures”, de què i en quin sentit?

La idea de llibertat té un paper fonamental en l’imaginari que envolta les no-monogàmies ètiques. Des de l’amor lliure dels seixanta fins a al poliamor i l’anarquisme relacional, sembla que un desig compartit dins del que podríem anomenar l’activisme relacional és el de tenir relacions més lliures. Per desgràcia, però, sovint s’aplica el concepte “llibertat” d’una manera acrítica i confosa. En aquesta xerrada partirem d’una sèrie de distincions provinents del món de la filosofia per preguntar-nos què estem dient realment quan parlem de relacions lliures. De què volem ser lliures en les nostres relacions? En quin sentit es poden plantejar les no-monogàmies ètiques com a alliberadores?

Afectes i erotismes col·lectius

En aquest taller experimentarem i compararem relacions tancades i obertes, treballarem els límits aprenent a posar-los i respectar-los per tal de perdre les pors a relacionar-nos més esplèndidament tan a nivell afectiu com eròtic amb les persones que ens envolten i ens estimem.

Lectura dramatitzada escena “Umbilical” de Laura Giberga

Umbilical és una obra de teatre en la que es visibilitzen les no-monogàmies a través de l’experiència de les seves protagonistes. En voleu fer un tastet?

Qüestionem, desconstruïm i re-construïm conceptes sobre relacions i no-monogàmies

Empatia, comunicació, jerarquies, sensibilitat, relació, poder…. Aquest taller pretén qüestionar conceptes que sovint utilitzem en els nostres entorns no-monògams sobre relacions per a desconstruir-los (veure quines normes i construccions socials hi ha al darrera de les seves definicions i de com els percebem) i re-construir-los d’una forma més col·lectiva i sensible a les necessitats grupals, socials i personals.

El teatre fòrum i les no-monogàmies

Utilitzarem les tècniques del Teatre de l’Oprimit per tractar entre totes situacions o conflictes que les assistents hagin viscut en algunes de les seves relacions. Es busca un espai de debat on no hi haurà la necessitat d’arribar a cap conclusió i/o sol·lució.

Bricomania afectiva. Caixes, eines i altres reflexions per una revolució dels afectes amb perspectiva de gènere

Si l’amor romàntic i la monogàmia no funcionen, com ho fem per relacionar-nos i no morir en l’intent? Apostant per relacions sexo-afectives sanes, ètiques i feministes.

Vincles no convencionals, què podem aprendre de les comunitats arromàntiques i assexuals

Amores Desmadejados (Albacete) ens presenta una xerrada – col·loqui on aprendrem una mica sobre què són l’arromanticisme i l’assexualitat i, sobretot, què podem aprendre del que aquestes comunitats han dit sobre les relacions afectives. Pensarem juntes també sobre els diferents tipus d’atracció i sobre quins aspectes defineixen les relacions de referència.

Cossos en xarxa

Taller experiencial sobre com la gordofòbia intersecciona amb les no-monogàmies.

Poliamor i criança

Poliamor i Criança. Vivències de com es viuen les relacions no-monògames consensuades des de la maternitat i la paternitat.

Safer sex: com follar i no infectar(-te) en l’intent

Ponència enfocada a mostrar-te els riscos que corres, gestionar-los de forma responsable, formes de prevenir-los i com/on revisar-te periòdicament segons el teu risc personal.

Responsabilitat compartida, cures i sensibilitat: discursos no individualistes sobre relacions, re-creació d’espais i des/construcció de contextos

Es parla sovint de relacions partint sempre d’un vocabulari i d’una forma de sentir individualista. Però parlar de relacions no és parlar només d’individus. És parlar de contextos, d’espais, de necessitats, privilegis, jerarquies, estructures, comunicació, sensibilitat, diversitat, propietat, competitivitat, objectivitzacions, responsabilitats. Es crearà un espai de debat sobre totes aquestes temàtiques després d’una xerrada parcialment participativa/interactiva amb les persones que hi assisteixin i els vingui de gust participar-hi. Teoria, vivències, emocions i, per què no, tocs d’humor.

Contact

A través de l’escolta i la comunicació del contact aprenem les subtileses de cada persona i com cada relació és única i vàlida en la seve genuïnitat.

Normativa i codi de conducta

Normativa de l’espai Cinètika

Traslladem aquí la normativa de l’espai que afecten a qui accedeixi a l’espai. Hem obviat les normes que només són rellevants per qui vulgui participar en l’assemblea; qui hi tingui interès les trobarà a: https://lacinetika.wordpress.com/acerca-de/.

 • És un espai feminista, sense cap mena de tolerància davant qualsevol tipus d’agressió (especialment a la violència masclista) que afavoreix la creació de grups no mixtos, i que vol posar la màxima atenció a l’aspecte del gènere en les relacions entre les persones que participin de l’espai.
 • Espai lliure de drogues, d’alcohol i fum.
 • És un espai on no es serveix menjar d’origen animal i que fomenta la participació antiespecista.

Codi de conducta

 • Existeix la possibilitat que s’organitzi un espai de guarderia per cuidar la mainada durant les activitats. En cas de dur-se a terme, la responsabilitat serà en tot moment de les tutores legals que correspongui, i sota cap circumstància de les persones que estiguin fent els torns de guarderia ni d’Amors Plurals.
 • Les portes d’emergència no funcionen. En cas d’evacuació cal utilitzar la porta d’entrada.
 • Secundant i ampliant la norma de la Cinètika, volem un espai segur i feminista, per tant:
  • Si pateixes o presencies qualsevol mena d’agressió masclista, trànsfoba, bifòbica, homòfoba, racista o qualsevol altra forma de discriminació cal comunicar-ho a persones de la organització o del voluntariat i prendrem mesures immediates.
  • Durant els debats, quan hi hagi torns de preguntes o debats amb el públic, cal procurar que la proporció d’intervencions fetes per cis-homes no superi en número i temps les intervencions de la resta de persones. Per tant: si ets home cis, procura no demanar un torn de paraula immediatament després d’un altre home i modera el temps de les teves intervencions. Les persones que moderin els debats procurarem estar atentes per mirar de repartir els temps i torns si veiem que fa falta.
 • El respecte per l’espai és essencial. Trobareu cartells amb indicacions, tals com ara a quines sales i espais es pot accedir o no, o quins lavabos es poden fer servir. Necessitem la vostra col·laboració per mantenir un espai tan gran i amb tanta afluència de públic en ordre i net. Si presencieu qualsevol situació incívica, per petita que sigui, si us plau informeu-nos el més aviat possible.
 • Podreu identificar les organitzadores i voluntàries per les adhesius que portarem amb el nostre nom, de color lila (organitzadores) i verd (voluntàries).

Donatius i marxandatge

Amors Plurals fem totes les activitats sense ànim de lucre, i aquestes Jornades són possibles gràcies a la feina altruista (i fins i tot pagant-se desplaçaments cars) de les ponents que han dedicat hores i coneixements a preparar totes les activitats, del nombrós grup de persones que han ofert el seu temps per venir a fer voluntariat i ajudar-nos en tota la logística, muntatge, neteja, etc. així com de les moltes hores de feina de l’equip d’Amors Plurals.

El projecte d’Amors Plurals en general i molt especialment les Jornades, tot i que intentem que comprar o llogar sigui l’última opció si hi ha alternatives, suposen un volum de despeses considerable.

Per seguir endavant amb tot plegat l’única via que tenim per finançar-nos són els vostres donatius.
Podeu fer-los a les guardioles que hi haurà a les taules de marxandatge, o comprant els adhesius o xapes a canvi de la voluntat.

Els diners es faran servir amb aquesta prioritat:

 1. Donar una ajuda a les persones que hagin hagut de pagar desplaçaments cars per venir a fer ponències.
 2. Cobrir les despeses de material de les Jornades, per les quals l’equip d’Amors Plurals hem hagut de posar diners de les nostres butxaques.
 3. Cobrir les despeses de les anteriors Jornades (que no van arribar a cobrir-se amb els donatius) i altres despeses que hem tingut organitzant activitats durant l’any.
 4. Tenir caixa per poder cobrir despeses de futures activitats sense que l’equip d’Amors Plurals haguem d’avançar-ho de la nostra butxaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *