Llistat de curts i capítols projectats al cinefòrum de les 2es Jornades

El 2, 3 i 4 de desembre de 2016 vam celebrar la 2a edició de les Jornades Amors Plurals al CSO La Cinètika (Sant Andreu).

El divendres 2 hi havia una única activitat per la tarda, un cinefòrum, i després un sopar que organitzava la gent de La Cinètika.

Sobre les activitats del 3 i 4, pots veure la programació aquí, i mica en mica anirem afegint més informació, gravacions, etc. a aquest blog, al nostre Facebook i via Twitter.

A continuació teniu el llistat de curts i capítols de series que vam projectar, en el mateix ordre, i amb els enllaços corresponents. L’únic que no podem enllaçar és la serie Easy, que trobareu a Netflix.

Compersion (serie)

Idioma: Anglès subtitulat en castellà (fins al 7è capítol, a dia d’avui)

Presentació: L’últim capítol de la primera temporada, el 13è, s’ha emès a principis de novembre. És un projecte molt recent i ben produït, i tenen en marxa una campanya de finançament via micromecenatge per poder continuar amb la serie. En destaquem el realisme, i la realitat que ens mostra és crua, difícil, dolorosa. M’agrada perquè fuig dels manuals, dels processos i resultats idíl·lics, perquè segons els llibres i recursos, sembla que pugui existir un manual que si el segueixes pas per pas tot ha d’acabar bé i, pam, obtens el premi d’haver transformat una relació monògama en una poliamorosa. En canvi aquí, l’autora ens planta una bofetada d’autenticitat que ens fa contradir, entristir-nos, enfadar-nos, il·lusionar-nos, desenganyar-nos… i també donar-nos mooooolt material per debatre, criticar, menjar-nos el tarro i aquestes coses que ens agraden tant.

Avisem que els subtítols són els que hi havia a Youtube i són de molt baixa qualitat, però si més no permete’n seguir el fil a qui no sàpiga anglès.

A les Jornades vam projectar els 4 primers capítols.

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=9rsCdxctICE&list=PL1ejN_rwrAWkDESDh3X6cTrxwSjj_59IR&index=1

Honest Sex (curt)

Idioma: Anglès subtitulat en català per Amors Plurals.

Presentació: Curt publicat a Buzzfeed.com, que és un mitjà que va fent vídeos molt ben produïts sobre temàtiques de tota mena, molt popular. Perquè us en feu una idea, aquest mateix vídeo te més de 46! Milions de visites a Youtube.

El vam trobar molt interessant per lo senzill i fresc que és, i per això vam traduïr-ne els subtítols al català entre le Pau Masats i Pere Picornell; el podeu trobar enllaçat al nostre blog, i el títol és “Honest sex”, tot i que va haver-hi controvèrsia: a la pàgina de Buzzfeed el títol és “When Polyamorous Women Are Honest Before Sex”. I pitjor encara, a Youtube va quedar com a “When women are honest before sex”. La gent es va queixar i al cap de poc el títol a Youtube va passar a ser l’actual: Honest Sex.

Enllaç: http://www.amara.org/en/videos/VVRm7VU7bGU6/info/honest-sex/

Family The Web Series (serie)

Idioma: 1r i 2n capítol, anglès subtitulat al castellà. A partir del 3r: en anglès.

Presentació: Serie de ficció força antiga, de la tardor de 2008. Els tres primers capítols són els únics que porten subtítols en castellà incorporats a Youtube, tot i que no són de gaire qualitat i hi ha algun error. La producció i actuacions són força amateurs, cal entendre que la creadora, Teresa Greenan, és actriu i va donar vida al projecte amb el temps que hi podia dedicar entre feina i feina. El 3r capítol dura només 5 minuts perquè és la versió censurada. No hem estat capaces de trobar la versió completa.

A les Jornades vam projectarels 2 primers capítols.

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=G2-MTs_Lsog

Easy, capítol 6: Utopia (serie)

Idioma: Castellà.

Presentació: Easy és una serie en la que cada capítol retrata una relació diferent. Són capítols independents, com si fossin curts, sense cap trama que els connecti. Per això podem projectar el capítol 6è sense que això us espatlli res de la serie. Hi ha una temporada de 8 capítols que van emetre’s aquest setembre passat. S’ambienta a la ciutat de Chicago i, per tant, te una perspectiva culturalment molt americana.

Enllaç: cal tenir compte a netflix.com per poder-lo veure.

Relación Abierta (curt)

Idioma: Castellà.

Presentació: El curtmetratge de Relació Oberta va sorgir de la voluntat per part del director i guionista, que son la mateixa persona, d’aportar més informació en tot el que té a veure amb aquest món que molta gent ha sentit parlar, però que encara hi han molt de dubtes.

L’historia que mostra es la suma de un munt de moltes petites histories que conèix el director per part d’amics, coneguts i altres. Llavors el que veuràs no es ficció, sino la realitat de varies converses que han tingut parelles reals en moments de replantejarse si obrir una relació de parella o no.

Un gran valor del curtmetratge, es adonarse de la importancia de la comunicació dins de la parella.

Nota: Agraïm al director, Carlos Ocho, que ens facilités aquesta presentació.

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=qnSl6e5yES8

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *