Xerrada amb Lluna de Foc

El passat 22 d’abril, en motiu de la diada de Sant Jordi, l’Assemblea Feminista de Lluna de Foc de Vilanova i la Geltrú, ens van convidar al Casal Popular de Vilanova per a parlar sobre les alternatives a la monogàmia. L’acte va consistir en una xerrada amb debat d’un parell d’hores i d’un taller d’una hora i mitja.

Al començar la xerrada vam introduir la definició ‘per defecte’ de la monogàmia (només contemplar la possibilitat de tenir una relació de parella i esperar exclusivitat per part d’aquesta). Però la monogàmia, més enllà d’un recompte del número de relacions, és també un pensament, una estructura, un sistema que ens diu com hem de relacionar-nos amb les persones. Per tant, després de la simplista definició, vam voler anar més enllà i explicar quins són els conceptes i idees que hi ha al voltant del pensament monògam: vàrem anar escrivint una llista d’aquestes idees, explicant una a una què signifiquen, en què consisteixen i com s’emmarquen dins del pensament monògam.

Després d’això vam introduir un nou concepte: les ‘refor-monogàmies’: formes de practicar la ‘no-monogàmia’ que no trenquen amb el pensament monògam abans presentat i que el reprodueixen. Per a cada un dels punts que havíem explicat sobre el pensament monògam, vam parlar de com la refor-monogàmia el reprodueix també i quina seria una aposta alternativa a aquest pensament (una no-monogàmia més crítica).

El resultat de les llistes va ser aquest:

Foto del mural on vam escriure les llistes de conceptes

Un cop finalitzada aquesta xerrada vem fer un debat amb les assistents abans de començar el taller “Vincular-nos”.

El taller el va dinamitzar la Sara (que també va fer la xerrada amb nosaltres). Partint de la base que constantment ens estem vinculant dins les nostres vides, amb les altres, amb nosaltres mateixes i amb els nostres projectes o allò que fem, el taller pretenia ser un espai on experimentar amb què és el que ens succeeix internament quan entrem en relació profunda amb altres, a través d’exercicis que ens ajudaven a través del cos i la creativitat a crear una relació íntima amb la resta i amb nosaltres mateixes i creant un espai de seguretat on poder acollir allò que se’ns mobilitzava a nivell emocional al entrar en joc diferents vincles en les nostres interaccions.

 

CC BY-SA 4.0 Xerrada amb Lluna de Foc by Editorial AmorsPlurals.cat is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *