Xerrada Mundet – UB

El passat 3 de maig vam estar al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona en el marc de les Jornades Culturals Mundet 2017, un esdeveniment que combina actes lúdics amb xerrades d’interès cultural. La xerrada i el debat posterior van tenir una durada de dues hores, durant les quals vam fer una introducció a les no-monogàmies amb una visió política, però també tocant els temes més vivencials i personals.

Per encetar la xerrada, i tal com ja vam fer a la xerrada de Lluna de Foc, vam definir la monogàmia com una forma de veure les relacions que, entre altres coses, exigeix exclusivitat, més enllà de la definició habitual que es limita al nombre de persones involucrades en la relació. Posteriorment vam parlar dels mites de l’amor romàntic i dels diferents tipus de filosofies de la no-monogàmia, les quals vam classificar entre parello-cèntriques i no-parello-cèntriques.

Finalment, vam tocar una sèrie de punts relacionats amb la política, el feminisme i d’altres col·lectius, punts que tot sovint es deixen una mica més de banda quan parlem sobre les no-monogàmies. En aquest sentit, vam explicar com les no-monogàmies poden ser espais de qüestionament i lluita contra les estructures de poder (patriarcat, capitalisme, etc.) i com els privilegis i les opressions que ens travessen entren en joc quan ens relacionem de forma no-monògama. Un altre tema que vam parlar, molt relacionat amb els privilegis i les opressions, és el de les cures, i com aquestes poden i haurien de ser un eix central en la nostra forma de relacionar-nos.

Durant la xerrada ens va acompanyar l’Alba Torrents, investigadora i doctoranda en filosofia i comunicació social. A més de ser especialista en anime, durant la seva carrera l’Alba ha treballat temes relacionats amb filosofia i ontologia de l’amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *